muti-lojistik-hizmetler

SERBEST DEPOLAMA, GÜMRÜKLÜ ANTREPO,OFİS VE DAĞITIM HİZMETLERİ

Serbest Depolama 

İstanbul Büyükçekmece'de 2.000m2, Bursa'da 15.000m2 ve Antalyada 500m2 kapalı alana sahip depomuzda başlıca  -18 °C, +4 °C ve +16 °C dereceler olmak üzere tüm sıcaklık rejimlerinde depolama hizmeti verilmektedir. Son teknoloji Drive in ve Mekik raf sistemlerinin kullanıldığı depolarımızda toplam 10.000 palet ürün depolanabilmektedir.  24 saat güvenlik elemanları ve kapalı devre güvenlik kameraları ile depolarımız kontrol ve kayıt edilir. 5 adet Yükleme rampasına sahip depolarımızda her türlü teknik ekipmanlar ile yapılan depolamalarınızda zamandan tasarruf sağlanır. Tüm depolarımızda yangın ve depremde dayanıklı raf sistemleri kullanılmaktadır.

Gümrüklü Antrepo 

Ambarlı Gümrük Müdürlüğüne bağlı soğuk zincir gıda ihtisas antreposu olarak hizmet vermekteyiz. Ambarlı Limanına 10 km mesafede antrepomuz, aynı çatı altında hem serbest depolama hem de gümrüklü depolama yapabilmesi sebebiyle müşterilerine önemli ölçüde maliyet avantajı sağlamaktadır.

Ofis ve Dağıtım Hizmetleri 

Firmamız bünyesinde bulunan 600 m2 ofis alanında müşterilerimize ofis hizmeti sunulmaktadır. 

15 araçlık -18 °C frigorifik filomuz ile İstanbul ve Bursa genelinde tüm dağıtımlarınız yapılabilmektedir.

  


İstanbul Ofis ve Depomuz  Bursa Fabrika ve Depomuz  Antalya Depomuz 
page-mutigida page-mutigida2 muti-lojistik-hizmetler-2

Ulus Mh. İsmetpaşa Cd. Kurt 1 Sk. No:4 Büyükçekmece İstanbul 

T:+90 212 861 45 30 

F:+90 212 861 45 54

Ankara Yolu Cd. Barakfakih Cd. No:76 Kestel Bursa

T:+90 224 384 10 22 

F:+90 224 384 10 26

Altınova Sinan Mh. 39. Sk. No:55 Kepez
Antalya 

T:+90 242 311 88 22

F:+90 242 311 99 55


 

 


Bunları biliyor muydunuz?

Taze meyve ve sebzelerin çoğu olgunlaşmadan toplanır. Hasattan kısa bir süre sonra nem kaybetmeye başlar, bozulma ve besin değerinde düşme riski daha fazladır. Taze sebzelerdeki C vitamini hasattan hemen sonra azalmaya başlar ve depolama sırasında da düşmeye devam eder. Örneğin, yeşil bezelye hasattan sonraki ilk 24-48 saat içinde C vitamininin %51’ini kaybettiği gösterilmiştir. Nakliye sırasında taze ürünler genellikle soğutulmuş, kontrollü bir atmosferde depolanır ve bozulmayı önlemek için kimyasallarla işlenir. Süpermarkete ulaştıklarında, meyve ve sebzeler teşhirde 1-3 gün daha kalabilir. Satın aldıktan sonra yenmeden önce 7 güne kadar evlerimizde saklanır. Bu nedenle, taze meyve ve sebzeleri mümkün olan en kısa sürede yemek en iyisidir. Doğrudan çiftlikten veya kendi bahçenizden taze toplanmış meyve ve sebzeler en yüksek kalitededir. Dondurulmuş Sebze ve Meyveler Dondurulacak meyve ve sebzeler genellikle en besleyici olduklarında, en yüksek olgunlukta toplanır. Hasat edildikten sonra sebzeler genellikle birkaç saat içinde yıkanır, kesilir, dondurulur ve paketlenir. Haşlama, dondurmadan önce gerçekleşir ve ürünü kısa bir süre genellikle birkaç dakika içinde kaynar suya konur. Bu, zararlı bakterileri öldürür. Lezzet, renk ve doku kaybını önler. Besin seviyeleri dondurulduktan sonra oldukça sabit kalır. Peki Hangisini Seçmeliyiz? Tabii ki doğrudan çiftlikten veya kendi bahçenizden taze toplanmış meyve ve sebzeler en yüksek kalitededir. Ancak, süpermarkette alışveriş yapıyorsanız, dondurulmuş ürünler taze çeşitlere eşit veya bazı durumlarda onlardan daha besleyici olabilir. Ürün dondurulduğunda, en yoğun olduğu zaman toplanır ve besin kalitesini ve tadını korumak için hasattan kısa bir süre sonra dondurulur. Muhtemelen kışın taze ahududu veya yeşil fasulye satın almaktansa dondurulmuş ahududu veya yeşil fasulye satın almak daha iyidir. Tadı daha iyi olacak, daha uygun maliyetli olacak ve besin kalitesi daha yüksek olacaktır. Sonuç olarak, dondurulmuş meyve ve sebzeler, taze seçeneklere göre uygun maliyetli bir alternatiftir.
1 paket (450 gr) Ispanak 1 adet kuru soğan 3 domates Zeytin yağı Karabiber Tuz Nasıl Yapılır? Yağ ve soğan orta ateşte kavrulur. Domateslerin kabuğu soyulur ve küçük küpler halinde doğranır, soğana ilave edilir. 1 paket dondurulmuş Muti Ispanak donuk olarak, kavrulan soğan ve domatese ilave edilerek karabiber tuz ve bulyon eklenir, kısık ateşte ıspanağın buzu eriyene kadar tüm malzemeler kavrulur. 1 çay bardağı sıcak su eklenir ve suyu çeken kadar pişirilir. Yanında yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun.
Soğuk zincir, üretilen tüketim maddelerinin besleyici niteliklerini yitirmeden, bozulmadan tüketiciye ulaşabilmeleri için belirli sıcaklık değerlerinde muhafaza edilmesi olarak tanımlanabilir. Soğuk zincirde uygulanacak sıcaklık değerleri gıdanın çeşidine göre değişim göstermektedir. Üretilen gıdalara uygun ısı değerlerini belirlemek önemlidir. Bu nedenle, gıdalar içerdiği nem ve üretildiği koşullardaki sıcaklık değerlerine göre kuru, donuk, soğuk, serin ürün olarak dört ana gruba ayrılırlar. Soğuk Zincir Kırılması Ne Demektir ? Herhangi bir noktada belirlenmiş bu ısı şartlarının bozulması soğuk zincirin kırılması anlamına gelir ki bu da gıda güvenliği açısından risk oluşturur. Sıcaklık özellikle et, süt, balık ve donuk ürünlerin korunmasında çok önemlidir. Sıcaklık değişimleri ve hijyenik olmayan koşullar mikroorganizmaların üremesine neden olurlar. Ürünlerin fiziksel, duyusal ve kimyasal yapılarının bozulmaması ve mikroorganizmaların ürememesi için soğuk zincirin üretimden tüketime kadar tüm aşamalarda kırılmaması ve tüm operasyonun hijyenik şartlarda yapılması gerekir. Muti Gıda, ürünlerin hasatından, satış noktalarına ulaşana kadar tüm süreci büyük bir hassasiyetle takip eder, sağlığından ve lezzetinden hiç bir şey kaybetmeden sizlere ulaşması için üzerine düşen tüm sorumluluğu eksiksiz şekilde yerine getirir. Bu nedenle, tüm dünyada geçerli kalite sertifikaları ile süreçlerin kontrolünün en doğru, en sağlıklı şekilde yapıldığını belgelemiştir.
Gıdanın dondurulması; IQF (tek tek dondurma) yöntemi ile hücre özsuyunun, gıdayı oluşturan içerikleriyle birlikte, çekirdek zarını çatlatmadan, dondurulması işlemidir. Ürünler tam mevsiminde toplanıp en taze haliyle ve düşük ısılarda dondurulduğu için tazeliğini ve besin değerini tüketim anına kadar korurlar. Dondurma işlemi IQF (Induvidual Quick Frozen) denilen hızlı dondurma yöntemi ile (örneğin meyve-sebze için 12-15 dakikada) -40°C’deki ortamda yapılır. Bu işlem sonucunda ürün sıcaklığı –20°C olur ve hücre çatlamasının gerçekleştiği –5°C kritik noktası en hızlı şekilde geçildiği için hücre çatlaması yaşanmaz. Bu özellik de fabrikalarda uygulanan teknoloji ile dondurulmuş gıdaların belirtilmesi gereken en önemli avantajlarından birini doğurur; hızlı dondurulmuş ürünler besleyici değerlerini minumum kayıp ile maksimum sürede hiç katkısız olarak korurlar. -40 derece ortamda donduruldukları ve -18 derecede saklandıkları için dondurulmuş gıdalarda, çürüme sebebi olan mikroorganizmaların üremesi, bunun sonucunda ürünlerin bozulması, besin değerlerinin kaybolması mümkün değildir. Meyve ve sebzelerin bünyelerinde fazla miktarda su içermeleri hızla bozulmasına neden olur. Dondurma yöntemiyle su yok edilir. Mikroorganizmaların gelişmeleri -10°C’nin, enzimatik aktivite ise ancak -18°C’nin altında durmaktadır. Bu nedenle gıdalar -18°C’nin altında dondurularak depolanırlar. Gıda maddelerini saklamanın en sağlıklı yolu, gıdaların IQF (tek tek hızlı dondurma) yöntemi dondurularak saklanmasıdır. Evde Dondurma ile Şoklamanın Farkı Ev tipi dondurucularda dondurma işlemi yavaş gerçekleştiği için, bu işlem besinlerin hücre zarını çatlatarak ürünlerde besin değeri kayıplarına neden olur. Bu nedenle, dondurma işlemi sırasında bu kayıpları önlemek için besinlerin hücre zarları çatlatılmadan dondurulması gerekir. Dondurulmuş ürünler -18 °C derin dondurucularda çözündürülmeden saklanmalıdır. Bu gıdalar kullanılmak istendiğinde, dondurucudan çıkarıldıktan hemen sonra, çözülmesi beklenmeden kullanılır. Bunun yanı sıra, kullanılmayacak olan gıdanın hemen derin dondurucuya kaldırılması gerekmektedir. Bu durumda ürün için aynı saklama koşulları ve besin değeri yine geçerli olur